Drakiáda v Kokašicích

21.10.2023 08:45

V sobotu 21. října se konala Drakiáda v Kokašicích na fotbalovém hřišti - našem tábořišti. Bylo krásné počasí, svítilo sluníčko a trošičku foukalo. Dopoledne ve Stříbře docela dost, alespoň mi to přišlo. V Kokašicích na hřišti už méně. Člověk musel čekat, až přijde závan větru. Potom, když drak byl už nahoře, tak to bylo dobrý, ale dostat ho do výšky, to byl kumšt.

Měl jsem připravené dipolomy pro různé kategorie - nejrychleji na obloze, nejvýše na obloze, nejoriginálnější drak, apod. Ale jak jsem to měl hodnotit? Po dobu hlavního pouštění draků to byly spíše jen pokusy dostat draka nahoru. Tak jsem prostě svolal děti a připravené odměny jsem jim rozdal. Poté jsme šli k ohništi zapálit oheň a opéct si špekáčky. Po celou dobu drakiády byl ještě v rámci občerstvení k dispozici čaj. 

Jo a ještě by stálo za to říci, kolik se nás tu sešlo. Josef to zkusmo v jednu chvíli počítal a došel k číslu 65. Což bylo hustý. Takovou účast jsme fakt nečekali. Děkujeme, že jste dorazili a snad se to líbilo.